Nieuws en actualiteit

 
29 juli 2020 Toch nog een festival dit seizoen?

Het lijkt er wel op! En waarschijnlijk zijn het de boten die uitkomst bieden. Er is door corona dan wel geen sprake van een festivalseizoen, maar het vaarseizoen is in volle gang. Sterker nog, het is nog nooit zo druk geweest op het water en de boten zijn bij veel aanbieders niet meer aan te slepen. Dit lijkt ook de oplossing om toch een festival te organiseren.

 

 

Er is namelijk een plan 'coronaproof' muziekfestival met 100 bootjes. De Sloterplas bij Amsterdam zou in augustus zo maar eens het toneel kunnen worden van dit bijzondere festival. Nu het jaarlijkse Loveland vanwege het coronavirus niet door kan gaan, zag evenementenorganisator Pepijn Rijvers zijn kans schoon. Hij heeft een vergunning aangevraagd voor een muziekfestival op het water. Er is plaats voor 100 bootjes met maximaal 1200 aanwezigen. De aanvraag ligt nu bij de gemeente ter goedkeuring. De oorspronkelijke datum was zaterdag 8 augustus, maar dat is voor de gemeente te kort dag. Rijvers hoopt nu - in overleg - op een andere zaterdag in augustus. 

Schip met dj-booth 

'Mensen kunnen met hun eigen boot hier naartoe komen en je mag niet van je eigen boot af, behalve om naar het toilet te gaan', vertelt organisator Rijvers. Het gaat om een inham van de Sloterplas, aan de kant van de President Allendelaan. Daarin komt een schip te liggen vanwaar de muziek zal worden gedraaid. Voor dat schip komen drie steigers te liggen waar de in totaal honderd bootjes kunnen aanleggen. De organisatie zegt rekening te houden met de corona-maatregelen en waarborgt voldoende afstand. 

Let op bericht gaat onder foto verder!

Maximaal 12 mensen op een boot 

Rijvers hanteert maximaal 12 personen per boot, hetzelfde aantal dat is toegestaan door de gemeente in de rest van de Amsterdamse wateren. Dat betekent dat er maximaal 1200 mensen op het muziekfestival af zouden komen, maar de organisatie gaat uit van 800 á 1000 personen. 'Stel dat er toch ook passantenboten komen, dan hebben we een aantal boten van de organisatie rondvaren die mensen aanmanen in beweging te blijven en door te varen', zegt Rijvers.  Bezoekers die AT5 spreekt in het Sloterpark vinden het een sympathiek idee. 'Ik vind alle initiatieven die nu worden genomen eigenlijk goed', zegt iemand. 'Want er zijn er eigenlijk geen.' Een ouder stel zegt: 'Ik gun het de jongeren. Het idee is leuk. Ik vind het gewoon fijn dat ze even lekker uit hun bol kunnen gaan.'

Bron: AT5

Na wat dansen op het dek is het ook fijn om even afkoeling te zoeken en waarschijnlijk mag dit niet in het water. Hoe dan wel? Met het juiste klimaatsysteem aan boord. Onze Clion-Marine aircosystemen voor boten en jachten creeëren het optimale klimaat om even te acclimatiseren en te voorkomen dat u oververhit raakt door mogelijk hoge temperaturen en al het festivalgedruis. Dat laatste zijn we natuurlijk allemaal niet meer gewend, dus hoe fijn is het dat u even rustig op adem kan komen in een fijn en bevorderend klimaat.